Catatan

Olimpik Rio 2016

Selamat malam buat teman-teman blogger sekalian dan si pembaca semua. Ok malam niey kita cerita pasal sukan Olimpik yang tengah berlangsung dekat Rio de Jeneiro tu ye. Semua sedia maklum kan yang kita dah dapat 1 pingat gangsa dari sukan berbasikal acara keirin. Tahniah diucapkan kepada 'Pocket Rocket Man' kita iaitu Azizulhasni Awang. Terbaik boh mu satu-satunya anak melayu yang bawak balik pingat kali niey.

Ok kita tinggalkan cerita tu kita ke pingat perak pulak. Pingat perak pertama dirangkul oleh pasangan terjun seirama negara iaitu Pandelela Rinong dan Cheong Jun Hoong. Mereka menunjukkan aksi yang cemerlang pada perlawanan tersebut. Seterusnya pingat perak dari pasukan badminton beregu campuran. Walaupun Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying telah berusaha sehabis mungkin tetapi nasib tidak menyebelahi mereka apabila tunduk straight set ditangan pasangan dari Indonesia.

Perak yang ke-3 datangnya dari pasukan badminton pasangan beregu lelaki iaitu Tan Wee Kiong dan Goh V Shem. …

Happy Birthday Na'iemah

HAPPY BIRTHDAY YANG KE - 21 NA'IEMAH.
Semoga hg dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Semoga terus maju dan success dalam hidup. Jangan pernah sia-siakan peluang yang hg dapat. Jangan pernah mengalah setiap kali hg jatuh dan teruskanlah langkah hg nekmah untuk capai yang hg impikan selama niey. Lagi satu kalau ada apa-apa masalah jangan la segan nak share dengan aku. 
Hg jangan sedih2 nekmah. Walaupun aku tau jauh disudut hati hg tu tengah bersedih tak dapat sambut besday dengan aku nanti. Jangan pikir sangat pasal aku sebab aku ok. Aku tau hg selalu risau aku sunyi dekat sini kan. Aku ok nekmah jangan risau ye. Hg jaga diri baik-baik dekat sana.
Nekmah tengah feeling2 menaip niey tetiba keluar lagu pakwe aku si yong hwa tu pulak..Haha kena dengan tajuk betul. Because I miss you. Yes aku rindu hg. Nanti hg balik kita pi makan pulut mangga dekat asama ye ataupun makan tomyam dekat nasmir. Hg kan suka sangat pi tengok aney nasmir tu. Kita ajak naze sekali ye nekmah.
Ok la last s…

Happy Birthday :)

Rasa happy pulak bila jadi orang pertama yang wish birthday orang yang kita suka. Semoga awak dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Semoga tercapai apa yang awak hajati dan gembira disamping keluarga tersayang. Have a great day :)

Walaupun sambut birthday dalam exam jangan sedih2 ye jadikan semua tu sebagai pembakar semangat untuk awak berjaya. Jangan stress2 sangat ye. Do believe me you can do it. Chaiyok chaiyok. Semoga awak dapat jawab exam dengan tenang. Ok la setakat niey saja rasanya. Sekali lagi Happy Birthday orang jauh.

Terima Kasih 2015

Imej
Selamat tengahari. Sorry tak sempat nak buat review 2015 so harini nak buat sikit.



January
Ok muka awal tahun :)
Ni masa cuci mata dekat Tasik Bandar Perdana dengan Azizah

Pantai Merdeka ^_^

 February  
 Pon!!Pon!! Tumpang lalu


  Masa Chinese New Year. Merah gitu..hahaha

March
   Family gathering. Meriah sangat ni ramai lagi yang takde kalau tak lagi kecik la gambar semua

April
April datang lagi. Terima kasih pak cik dengan cik ta atas kek tersebut. Tak lupa jugak yang wish semua masa tu

.
Hye nekmah >_<

May
Ex classmate. Tak cukup korum sebenarnya (abaikan pak cik belakang tu)


Meet my ain and nadiah

June
Muka tunggu makanan. Bajet ayu sikit..hahaha


Masa wedding ika. Ai muda lagi tak kalut..hahaha

July

Selamat pagi :)

Selamat pagi, sorry sibuk sangat sampai tak sempat nak update blog. Nak keluar dengan kawan-kawan pun tak sempat. Rasa bersalah pun ada bila terpaksa mungkir janji. Actually bukan takmau keluar terus but it just postponed ke tarikh yang tak dapat dipastikan lagi. Sorry sesangat za nanti kita pi makan boat noodles ye. Sebenarnya banyak rancangan bila hujung tahun tiba tapi aku di tahap yang agak sibuk so aku perlukan tidur yang cukup. Badan rasa cepat penat la macam nenek nenek dah ni..hahaha



 Sebenarnya nak tulis macam-macam tapi rasa macam tak terkeluar pulak apa yang ada diminda ni. Ok la esok atau lusa aku update lagi tentang coretan sepanjang tahun mungkin? Cerita pi la sorang sorang kat sini boleh jugak buat jadi review untuk 20 atau 30 tahun akan datang. Mana tau kut umur panjang lagi boleh cerita kat anak cucu..hahaha tipu je malu wei nak cerita benda macam ni. Ok la sudah la mengarut sampai ketemu ya kalian semua. Jaga diri masing-masing. Bubye.....
Happy birthday to me!! Genap sudah 20 tahun hari niey. Syukur masih diberi kesempatan aku melihat dunia lagi pada waktu ini. Dari semalam tak putus-putus terima ucapan dari teman-teman dan keluarga. Terima kasih semuanya. Terutama sekali orang yang pertama wish,iaitu Siti Zawiah. Seterusnya terima kasih jugak untuk Naze yang buat video ucapan selamat hari jadi serta Nekmah yang ayat dia buat aku sebak jugak. Juga terima kasih buat Azeera dan Ayu yang sanggup buat moment wechat untuk wish aku. Terima kasih kepada cikgu-cikgu ganu aku jugak. Kak arah, En.Q dan Sanggg. Seriously aku amat hargai semuanya. Jugak buat kawan-kawan yang lain Ain, Nad, Amy, Sue, Epah, Tasha, Amylia, Syikin, Jing he, Kwang hui, Syanip, Arif dan ramai lagi yang aku tak sebut nama. Panjang pulak nanti kalau aku nak tulis nama sorang-sorang. Rasa nak lompat bintang je kan bila dapat wish dari orang yang kita suka. Macam tu la aku rasa semalam. Hehe thanks awak.. Terima kasih sangat kepada semua.
Tadi aku rasa nak menangis dan akhirnya aku menangis. Aku pown tak tahu apa aku rasa. Tak tahu macam mana nak bagitahu apa perasaan aku. Aku terbaca satu tweet tu dan tetiba aku rasa kecewa. Ya kecewa. Ahh parah gini. Kenapa cepat sangat aku rasa macam niey